Vandra i Västmanland är ett 4 dagars vandringspaket där ni får uppleva unikt boende i mysig kolarkoja, en härlig ute natt i tentipi tält och en avslutande natt på ett naturnära och pittoreskt B&B, där trerätters middag och bastu väntar. Ni kommer att vandra längs bruksleden med dess karakteristiska mossbeklädda storskog. Skogen bryts av med många små sjöar och vattendrag som är väldigt typiskt för denna del av landet, perfekt för att ta ett svalkande dopp på vägen.
I detta paket har vi satt ihop tre härliga och genuina upplevelser i kombination med vandring, här får du verkligen uppleva vad Västmanland har att uppleva!

Program

 

Dag 1:

Äventyret börjar med incheckning i Kolarbyn Eco-Lodge mellan 14.00-15.00.

Här får ni en guidad rundvandring med lite kort historia om anläggningen och vad kolning var för något, men framför allt att visa er runt i byn så ni hittar och vet hur allt fungerar inför natten. Allt för att få en så bra upplevelse som möjligt.
Vid 15.30 samlas alla deltagare vid den stora eldstaden för ett gemensamt välkomnande och introduktion om vandringen samt en mini kurs i överlevnadsteknik. Hur gör man upp eld utan tändstickor? Hur hittar och renar man vatten i skogen? Vad gör jag om jag går vilse? Hur planerar jag min färd?
Ni kommer även få allmänna tips och råd om friluftsliv.
Introduktionen håller på i ca 2 timmar.

På kvällen ingår middag som ni själva gör i ordning över elden. Middagen är av enklare slag då det bara ingår produkter som klarar sig utomhus utan kylskåp, förslag på recept finns i köksförrådet. Under vistelsen i Kolarbyn har ni möjlighet att nyttja vår flytande bastu som ni själva eldar igång. Efter ett svalkande dopp i Skärsjöns klara vatten väntar övernattning i mysig kolarkoja där ni sover på uppblåsbara liggunderlag och fårskinnsfällar framför eldstaden. Sovsäck, liten kudde och lakan ingår under övernattningen. Ingen personal finns normalt på plats under natten men är alltid kontaktbar via telefon!
Dag 2: Frukost som ni själva gör i ordning över elden. Havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt och en rostad smörgås över elden brukar vara en favorit.

Efter frukost startar ni er första vandringsetapp som är ca 15km lätt vandring.
Vandringen går till största del på mindre stigar och skogsvägar i skogen.
Utöver den packning ni vill ha med er under vandringen transporterar vi er övrig packning till nästa övernattningsplats. Allt finns på plats när ni kommer fram på eftermiddagen!
Halvvägs på första etappen kommer ni till Bockhammar och Ebba Brahes lusthus där en lättare lunch kommer att serveras. Vill man ha något sött till efter maten finns detta att köpa på egen hand i caffét.

Vandringen fortsätter mot slutdestinationen för etappen i Trummelsberg.
Väl i framme tar en värd emot er för instruktioner och vägledning under eftermiddagen och kvällen. Dock finns ingen personal på plats under natten men finns kontaktbar via telefon! Här väntar en härlig och naturnära tentipi tältförläggning uppsatt just för denna vandring. Ni sover tillsammans i gemensamma tält på liggunderlag, sovsäck, kudde och lakan ingår. Middagen denna kväll gör ni i ordning själva över elden och varor samt utrustning för tilldelas er vid ankomsten.
Under kvällen finns möjlighet att nyttja kanoter för en härlig tur på vackra sjön Stora kedjen. Här har ni chans att se ett rikt fågel liv och kanske bäver i sjön.

Framåt kvällen kryper ni till sängs i de mysiga tentipitälten.

Dag 3: Frukost för själv-catering precis som dagarna innan.

Nu väntar nästa etapp som är ca 15km i lättvandrad terräng.
Precis som gårdagens etapp är det vandring på mindre stigar och skogsvägar ni kommer att ta er fram.
Under denna etapp kommer att lunchpaket att skickas med som ni på valfri plats kan äta, ett förslag är att vandra till den mysiga raststugan som finns för att inta lunchen. Stugan ligger lite drygt halvvägs på etappen.

Slutmålet på etappen är Ulvsbomuren B&B precis intill vandringsleden.
Här väntar logi i historiska byggnader och väldigt lantlig och genuin miljö.
En trerätters middag med lokalproducerade produkter bjuds under kvällen.
För de som vill är bastun igång för en härlig avslutning med underbar vy över gärdena innan de ny bäddade sängarna väntar.

Givetvis transporterar personal er packning som inte ska med under vandringen även denna dag.

Dag 4:

På morgonen mellan 08.00-09.00 serveras frukost.

Ca kl 10.00 sker transport till tågstationen i Ramnäs för de som åker hem med tåg eller återtransport till Kolarbyn Eco-Lodge för de som anlände med bil.

Datum:
6-9/7, 4-7/8 & 17-20/8

Tid:
Incheckning och start i Kolarbyn kl 14.00-15.00. Allt avslutas med återtransport dag 4 ca kl 10.00 från Ulvsbomuren B&B.

Min & max antal: Minimum 4 deltagare för att paketet ska kunna genomföras, max antal personer på vandringen är 10 personer.
Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs, viss introduktion ges första dagen vid ankomst.

Svårighet på vandring: Lätt vandring på stigar och skogsvägar. Bra markerat med orange färg hela vandringen. Rastplatser finns under vandringen med lämpligt avstånd under etappen, era värdar informerar er gärna om detta.

Ingår i priset:
Dag 1: Logi i Kolarbyn i kolarkoja, liggunderlag & fårskinnsfällar att sova på, sovsäcksutrustning (sovsäck, liten kudde och lakan), ved, stearinljus, tändstickor, kort introduktionsaktivitet om friluftsteknik, bastu i 2h (delad med andra gäster), middag och frukost att själv göra i ordning över elden.

Dag 2: Logi i tältförläggning (Tentipi tält), liggunderlag, sovsäcksutrustning (sovsäck, liten kudde & lakan), lättare lunch på café Bockhammar, middag och frukost att själv göra i ordning, kanoter för paddling på kvällen.

Dag 3: Logi på Ulvsbomuren B&B, sängkläder, trerättersmiddag, frukost samt bastu (delad med andra gäster). Återtransport till bilar eller tåg.

 

I övrigt ingår transport av packning under hela vandringen.
Inplastad karta över vandringsleden.

 

Pris: 3950kr/person

Att ta med: Vandringskängor, kläder för att vandra i, ombyteskläder, vattenflaska, ficklampa, kikare, skavsårs och första förbandsutrustning för vandringen, regnkläder, handduk.