Hyr kanot, kajak eller SUP för paddling på Mälaren. En populär dagstur är att paddla runt Björnö men det finns naturligtvis flera olika alternativ

Uthyrning
Vi hyr ut kajaker, canadensare, roddbåtar, storkanoter och SUP (Stand up paddleboards)

Kanotcentral
Lakeside Adventure är en godkänd kanotcentral utsedd av svenska kanotförbundet. Detta innebär att vi har godkänd och säker utrustning och utbildade instruktörer som kan hjälpa dig om du bokar tid. Vi följer branschens standard för verksamhet.

Vi har jobbat med kajak/kanotuthyrning, utbildning och turpaddling med kajak och canadensare i över 20 år. Fråga oss gärna om du har frågor gällande paddling, utrustning eller friluftsliv.

Bemannad kanotuthyrning
Den bemannade kanotuthyrningen ligger vid Östermälarstrands Krog i Västerås.

Adress: Strandtorget 1, Västerås

Kanotuthyrningen är inte alltid bemannad, lättast är att ringa och fråga för att med säkerhet veta att någon finns på plats.

Kanotdepå Hallstahammar
Vi har en kanotdepå på Skantzö bad och Camping i Hallstahammar

Utkörning
Vi erbjuder utkörning av kanoter/kajaker på beställning, vi jobbar även med utkörning längs med Strömsholms kanal.

Prislista 2017

Upp till:

 

 

2 timmar

endast drop-in

dagtid

6 timmar

eller

Kvällshyra

24 timmar

 

 

Vecka

 

 

Extra dag

 

 

Canadensare 200:- 300:- 350:- 1400:- 250:-
Kajak 1 pers 200:- 300:- 350:- 1400:- 250:-
Kajak 2 pers 250:- 400:- 460:- 1900:- 350:-
Paddelbräda SUP 200:- 300:- 350:- 1400:- 250:-
Roddbåt 300:- 350:- 1400:- 250:-
Storkanot 7-13 pers 800:- 1000:- 4000:- 700:-

Bokning
Ring gärna innan och bestäm tid i förväg så att vi med säkerhet är på plats.

Förbokning privatperson
Vid förbokning av kanoter gäller förskottsbetalning, vid avbokning senare än 5 dagar före hyrestillfället sker ingen återbetalning.

Förbokning skolor/Företag
Skolor och företag kan betala på faktura, vid senare avbokning än 5 dagar innan hyrestillfället faktureras full hyra.

Betalning
Vi tar emot Swishbetalning, Kortbetalning (ej american express) och kontantbetalning.

Rabatter
Medlemmar i friluftsfrämjandet erhåller 15% rabatt på canadensare, kajak och SUP vid uppvisande av giltigt medlemskort.

Innehavare av paddelpass gul eller högre erhåller 15% mot uppvisande av giltigt paddelpass

Har man både medlemskap i friluftsfrämjandet och paddelpass erhåller man 25% Rabatt.

1-mans kajaker K1

Vi har ett flertal olika kajaker för att du ska hitta en modell som passar just dig. Allt från mycket stabila kajaker för nybörjare till lite mer specialicerade kajaker för dig som vill ha något lite mer anpassat för dina behov. De flesta kajakerna är utrustade med roder.

Modeller vi har nu är:
Trapper Como, En bra stabil kajak för lite mindre paddlare. Kursstabil och lättdriven, populär turkajak.
Zegul Arrow Nuka, en rolig och mycket lättmanövrerad kajak för mindre personer. Rocker form som gör den lättsvängd, svarar bra på kantning. Lågt däck och därmed lite trång i sittbrunnen.
Trapper Aral, En stabil och omtyckt kajak för mellanstora personer. Kursstabil och lättdriven, populär turkajak.
Zegul Arrow Play, en rolig och mycket lättmanövrerad kajak för upp till medelstora personer. Rocker form som gör den lättsvängd, svarar bra på kantning. Lågt däck och därmed lite trång i sittbrunnen. Favorit bland de som vill leka lite med kajaken.
Tahe Reval midi, en mellanstor till stor kajak med klart rocker form som gör den lättmanövrerad och mycket bra i vågor. Lite rund i botten vilken gör den lite nervös att sitta i då initialstabiliteten inte riktigt finns där, däremot kan du kanta den riktigt mycket.
Tahe Ocean Spirit, En stor kajak som passar även längre paddlare. Bra stabilitet och relativt lättdriven. Bra kursstabilitet men svarar ändå rätt bra på kantning.
Tahe Fit 158, En plastkajak med mycket stor sittbrunn och extra stabil. Passar perfekt för dig som är lite orolig för att kajakpaddling ska vara svårt eller om du av andra skäl vill ha en riktigt stabil kajak.

2-mans kajaker K2

Tahe Tandem Maxi. En riktigt fin och stabil 2-manskajak. Den har 2 sittbrunnar och en packbrunn som gör det möjligt att få med extra mycket packning, en hund eller till och med ett barn i kajaken.

6.45 lång, utrustad med roder.

Canadensare

Canadensaren är nog den kanottyp som de flesta tänker på när man pratar om kanoter. De vi har är öppna, lätta att packa och paddlas med enkelpaddel. Några av dem är 2-sitsiga och några har tre sitsar. mycket bra för kortare familjeturer på Mälaren i lugnt väder eller till kortare och längre turer på åar och mindre sjöar. Canadensarens nackdel är att de blir svårhanterliga om det blåser eller går större vågor, i det läget är 2-manskajaken ett mycket bättre val.