Hyr kanot, kajak eller SUP för paddling på Mälaren. En populär dagstur är att paddla runt Björnö men det finns naturligtvis flera olika alternativ

Uthyrning
Vi hyr ut kajaker, canadensare, storkanoter och SUP (Stand up paddleboards)

Kanotcentral
Lakeside Adventure är en godkänd kanotcentral utsedd av svenska kanotförbundet. Detta innebär att vi har godkänd och säker utrustning och utbildade instruktörer som kan hjälpa dig om du bokar tid. Vi följer branschens standard för verksamhet.

Vi har jobbat med kajak/kanotuthyrning, utbildning och turpaddling med kajak och canadensare i över 20 år. Fråga oss gärna om du har frågor gällande paddling, utrustning eller friluftsliv.

Obemannad kanotuthyrning

Vi har i dagsläget ingen fast plats för vår uthyrning utan kör ut kanoterna på beställning.

Normalt levererar vi kanoterna till hundbadet vid Framnäs (Ankargatan 1) två gånger om dagen. Första rundan kl 9.00  och eftermiddagsrundan kl 17.00. Förboka kanoter i god tid så att vi har med rätt kajak till dig.

Prislista 2019

Upp till:

 

 

Dag, kl 9 – 17

eller

Kvällshyra,
från kl 17 till det blir mörkt

24 timmar

 

 

Vecka

 

 

Extra dag

 

 

Canadensare 350:- 400:- 1400:- 300:-
Kajak 1 pers 350:- 400:- 1400:- 300:-
Kajak 2 pers 450:- 530:- 1900:- 400:-
Paddelbräda SUP 350:- 400:- 1400:- 300:-
Storkanot 7-13 pers 1000:- 1500:- 4000:- 800:-

Bokning
Ring gärna om du har frågor om vilken kanot du ska ha eller om lämpliga turer men själva bokningen vill vi ha på mail till info@lakesideadventure.se senast dagen innan till förmiddagen och före kl 12.00 till eftermiddagsutkörningen.

När du bokar ska följande vara med:

  • För och efternamn
  • Telefonnummer
  • När ska du hyra? (dag och tid, obs! fasta utlämningstider i Västerås )
  • Hallstahammar eller Västerås?
    – Om det är i Hallstahammar:
  • vart ska du börja?
  • önskas utkörning?

Avbokning senast 2 dagar i förväg.

 

Betalning
Vi tar emot Swishbetalning, Kortbetalning (ej american express) och kontantbetalning.

Rabatter
Medlemmar i friluftsfrämjandet erhåller 15% rabatt på canadensare, kajak och SUP vid uppvisande av giltigt medlemskort.

Innehavare av paddelpass gul eller högre erhåller 15% mot uppvisande av giltigt paddelpass

Har man både medlemskap i friluftsfrämjandet och paddelpass erhåller man 25% Rabatt.

1-mans kajaker K1

Vi har ett flertal olika kajaker för att du ska hitta en modell som passar just dig. Allt från mycket stabila kajaker för nybörjare till lite mer specialicerade kajaker för dig som vill ha något lite mer anpassat för dina behov. De flesta kajakerna är utrustade med roder.

Modeller vi har nu är:
Trapper Como, En bra stabil kajak för lite mindre paddlare. Kursstabil och lättdriven, populär turkajak.
Zegul Arrow Nuka, en rolig och mycket lättmanövrerad kajak för mindre personer. Rocker form som gör den lättsvängd, svarar bra på kantning. Lågt däck och därmed lite trång i sittbrunnen.
Trapper Aral, En stabil och omtyckt kajak för mellanstora personer. Kursstabil och lättdriven, populär turkajak.
Zegul Arrow Play, en rolig och mycket lättmanövrerad kajak för upp till medelstora personer. Rocker form som gör den lättsvängd, svarar bra på kantning. Lågt däck och därmed lite trång i sittbrunnen. Favorit bland de som vill leka lite med kajaken.
Tahe Ocean Spirit, En stor kajak som passar även längre paddlare. Bra stabilitet och relativt lättdriven. Bra kursstabilitet men svarar ändå rätt bra på kantning.
Tahe Fit 158, En plastkajak med mycket stor sittbrunn och extra stabil. Passar perfekt för dig som är lite orolig för att kajakpaddling ska vara svårt eller om du av andra skäl vill ha en riktigt stabil kajak.

2-mans kajaker K2

Seabird K2. En enklare stabil 2-manskajak i plast. Den har 2 sittbrunnar och två vattenskyddade stuvutrymmen som sväljer packning för ett par dagars packning utan problem.
5.80 lång, utrustad med roder.

Tahe Tandem Maxi. En riktigt fin och stabil 2-manskajak. Den har 2 sittbrunnar och två vattentäta stuvutrymmen som sväljer packning för ett par dagars tur utan problemen och dessutom en packbrunn mitt emellan sittbrunnarna som gör det möjligt att få med extra mycket packning, en hund eller till och med ett barn i kajaken.
6.45 lång, utrustad med roder.

Canadensare

Canadensaren är nog den kanottyp som de flesta tänker på när man pratar om kanoter. De vi har är öppna, lätta att packa och paddlas med enkelpaddel. Några av dem är 2-sitsiga och några har tre sitsar. mycket bra för kortare familjeturer på Mälaren i lugnt väder eller till kortare och längre turer på åar och mindre sjöar. Canadensarens nackdel är att de blir svårhanterliga om det blåser eller går större vågor, i det läget är 2-manskajaken ett mycket bättre val.